Vreelicht

Het dagboek van de 21e eeuw

Gepubliceerd op 10 juli 2019 om 13:25

Het is tegenwoordig heel populair om een virtueel dagboek bij te houden met mixed-media en kunstprojecten om creativiteit en persoonlijke groei te bevorderen. Naast de aantekeningen die je maakt, maak je bijvoorbeeld een collage van hoe je je die dag voelt.

Heb jij al een art journal? Het dagboek van de 21e

eeuw? Het is tegenwoordig heel populair om een virtueel dagboek bij te houden met mixed-media en kunstprojecten om creativiteit en persoonlijke groei te bevorderen. Naast de aantekeningen die je maakt, maak je bijvoorbeeld een collage van hoe je je die dag voelt.

Het art journal is vooral een plek waar je kan experimenteren, foto’s plakken of bewerken, knipsels bewaren, kaartjes of herinneringen inplakken, schilderen of tekenen. Kortom: alles mag en alles is goed, als het maar leuk is. Op deze manier krijg je een heel persoonlijk dagboek. Het zorgt ervoor dat je jezelf creatief ontwikkelt en het is ook nog eens goed voor je persoonlijke groei en ontwikkeling.

Stel, je hebt een baaldag gehad en je blijft hier maar over piekeren. Een goede manier om dingen los te laten is om er creatief mee om te gaan.

Pak een schetsboek, wat creatieve materialen die je in huis hebt en ga gewoon beginnen. Als je niet weet waar je moet beginnen, kun je bijvoorbeeld een foto in een tijdschrift zoeken, die je gevoel goed geeft.

Deze plak je op een vel papier en om deze afbeelding, kun je een tekening maken, doodlen, verven, schrijven, wat er maar in je opkomt. En als je bijvoorbeeld niet van schrijven houdt, dan hoef je dit niet te doen in een art journal. Genoeg andere manier om je gevoelens te uiten.

Je maakt gebruik van mixed media; dat houdt in dat je alle creatieve materialen door elkaar mag gebruiken. Potlood, verf, handlettering, collages, houtskool, stift, stoffen en touw… alles wat je maar wil gebruiken en wat je in huis hebt.

Een journal houd je regelmatig bij, dus een keer per dag of een keer per week, uit je je gevoelens op een creatieve manier. Er zijn mensen die een leeg boek hiervoor gebruiken, maar je kunt ook na een jaar al je gemaakte creaties zelf inbinden tot je eigen persoonlijke boek. Zo heb je een overzicht van alle kleine kunstwerkjes die je hebt gemaakt en terugbladerend zie je je eigen leven en ontwikkeling voorbijtrekken.


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.