Vreelicht

Creatieve coaching

Heb je een hulpvraag en ben je graag creatief bezig? Creatieve coaching kan dan helpen. Het is niet alleen leuk om kunstzinnig bezig te zijn, tekenen en schilderen is ook heel goed voor je gezondheid!

Bij creatieve coaching werk je met creatieve opdrachten, zonder dat je hierbij teken – of schilderervaring nodig hebt. Iedereen heeft namelijk creativiteit in zich.

Creativiteit is voedend en verhelderend.  Als je eenmaal aan het tekenen, schilderen of boetseren bent, gaat je creatieve kanaal open en wordt het geactiveerd. Creativiteit wekt moed, vrijheid en inspiratie op, die het gemakkelijker maken om oude patronen op een leuke, positieve en veilige manier te doorbreken.

Als je werkt met verf, klei, potloden, inkt, wat dan ook, het doet allemaal een appél op de zintuigelijke waarneming en dat brengt je in contact met onderliggende gevoelens en emoties. Zo worden problemen door beeldend werken ervaren en zichtbaar en daarmee helder en bespreekbaar. Praten is dus ook belangrijk bij een creatieve coachingssessie, maar de nadruk ligt op het ´doen´. Deze werkwijze maakt het mogelijk veranderingsprocessen in gang te zetten.

Creatieve coaching werkt goed bij de bevordering van positieve emoties en gedragingen, negatieve gedragspatronen, stress, depressiviteit en het creëren van eigenwaarde.