Vreelicht

Werkwijze

Om te beginnen is er een intakegesprek, zodat we erachter komen of we samen een coachingstraject aangaan en wat je hulpvraag is. Dit gesprek duurt tussen de 30 en 45 minuten.

Dan volgen er zo’n drie tot vijf coachingssessies met tot slot een evaluatie, eventueel met ouders/verzorgers. Een sessie duurt ongeveer een uur.

De werkwijze is bij iedere coachee weer anders. Het hangt helemaal van je hulpvraag en je persoonlijkheid af hoe we de coachingssessies in gaan richten. Zo kan een sessie binnenshuis gehouden worden of we kunnen buiten een activiteit gaan doen, waarbij we kunnen praten. Dit verschilt per persoon, per interesse en ook per sessie.

Tussen twee sessies zit in ieder geval een week. Vaak krijg je huiswerkopdrachten mee, waar je in de tussentijd aan kan werken.

Een paar voorbeelden van methodes die ik gebruik:      

  • Rationele Emotieve Therapie (RET)
  • De creatiespiraal
  • Oplossingsgerichte gespreksvoering
  • Cognitieve herstructurering


Duosessie
Duosessies zijn ook mogelijk in overleg. Als je iemand kent die ongeveer dezelfde hulpvraag heeft als jij, is het mogelijk om samen sessies te volgen. Je leert namelijk ook van elkaar en daarom kunnen deze sessies erg succesvol zijn.

Stel dat een klasgenoot of een vriend(in) van je ook problemen heeft met plannen, dan kunnen jullie contact opnemen en dan bespreken we de mogelijkheden voor een of meerdere duosessies.